28.2.2015

''Kyllä siusta vielä ratsastaja tulee!''

Moikka! Kirjoittelen nyt eilisestä Eetun estevalmennuksesta. Olin tällä kertaa yksin valmennuksessa. Mentiin taas kahdeksi maneesille ja säädettii uuden ihanan Prestigen estesatulan kanssa siinä pihalla ja kävin kävelemässä vähäsen peltotiellä. Kun pääsin maneesiin kävelin hetken ja rupesin keventelemään. Jorma tuntui tosi hyvältä ja rennolta ja laukkasikin nätisti. Sitten tsekkailtiin uutta satulaa onko se sopiva ja hyvin se sopi, mutta valkan aikana huomattiin että satula hyppi ja pomppi selässä hiukan.. Toosi harmi, koska se satula oli niin pörfekt :'( Mutta nyt itse valmennukseen -->
Sori, nää parit hyppykuvat on videolta otettuja niin laatu ei ole hyvä..
Ennen lähtöä tällänen tosi ihq kuva :D
 Ennen hyppyjä tulin puomeja kulmasta ja kentän poikki. Jorma vaihtoi laukkoja tosi hyvin puomeilla! Hypyt aloitettiin mustalla pystyllä kulmaan ja ai kamala se olikin pelottava taas.. Pitihän sille kieltää pari kertaa.. Muistin just sopivasti, ainiin ne kannukset jäi kotiin, jee! Just tänään oisin tarvinnut niitä..
Harjoitukseen lisättiin ristikkopysty ja sen jälkeen tultiin puomi ja kaareva 7 laukkaa ristikko-okseri. Se meni ihan hyvin. Nosteltiin esteitä ja tultiin useasti. Välillä vähän huonoilla hypyillä tai sitten Jorma kielti.. Muuten sitten selvittiin hyvin. Eetu sanoikin minulle että en saa mennä liikaa mukaan esteellä. Mie oikein sukellan sinne ja hypystä tulee silloin huonompi.. Eetu sanoi mitä vähemmän sinä hyppäät, sitä paremmin hevonen hyppää. Mie oikein yritin keskittyy siihen asentoon, mutta sitten välillä vähän meni miten meni :D
Tehtävään lisättiin vielä kulmasta liilapysty ja 3 kaarevaa laukkaa pinkkimusta pysty ja pystyn jälkeen hyvin päätyyn ja okseri-pysty sarjalle ja 4 kaarevaa laukkaa mustavalko pysty kulmaan.
Ensimmäisellä kierroksella en ollut kunnolla suunnitellut meneväni pinkkimustalle pystyle niin se kaari meni aika kauniisti, samoin sarjan jälkeinen kaari. Ja sarjalle kielto tuli.. Huomasin itsekkin ihan hyvin että Jorma alkoi himmailla okserille, mutta en ollut tarpeeksi tukemassa jalalla.
Päästiin hyppäämään ihan mukavalla korkeudella esteitä ja valkasta jäi kiva fiilis ja onnistumisen tunne!
Eetun lopputokaisukin oli, että kyllä siusta vielä ratsastaja tulee! :D


Linkki videoon
Video on aika pitkä.. Jos et jaksa katsoa niin kelaa vähän loppua kohden, alku jutut on vähän tylsiä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti