2.7.2015

EINOLAN YLEISLEIRI 21.-27.6. ♥


Moikka! Nyt olen kotiutunut viikon kestävältä leiriltä. Oli kyllä aivan mahtava leiri!♥ Kerron nyt yhdessä postauksessa koko viikosta, joten extra pitkä postaus tulossa, be ready!
Sunnuntaista en sen enempää kerro, oli vain leirin avaus ja sitten vapaa-aikaa,ohjelmaa ja iltapala.

Maanantai 22.6.

Herätyskello soi vähän ennen yhdeksää. Suoraan siitä aamupalalle ja aamupalalla jaettiin hevoset. Ensimmäinen tunti oli koulutunti. Saatiin sanoa kellä haluttaisiin mennä ja sain Patun. Patu on 7 vuotias risteytys ruuna. Koulutunnin meille piti Miila. En muista mitä tehtiin tunnilla, ei mitään ihmeellistä kuitenkaan. Patu oli tosi kiva hevonen! Ensin vain kamala vasustelu kun otin ohjat käteen, mutta ei siinä kauaa mennyt kun antoi periksi.


Mitä se käsi tekee?!:D


Sitten ruuan jälkeen oli maaston aika. Menin viisi vuotiaalla suokkitammalla, Viirellä. Viire ei kuullemma ollut käynyt isommalla porukalla maastossa ennen. Laukkailtiin pari pätkää ja pari innostus pikkupukkia tuli, ei sen pahempaa riekkumista.

Viire laitumella
 Ja vielä illalla ruokaryhmissä ilmansatulaa puomeja. Vähän enemmän sellainen 45min hömppäilytunti. Menin suokkki Myrällä. Myrä oli oikein kiva poni! Mentiin puomeja ravissa ja laukassa, vähän laukkapuomeilla kiihtyi :D Laukanvaihtojakin tehtiin puomeilla, vaihdot tuli kunnon hypyn kautta!




Molemmilla hauskaa :D

 Tiistai 23.6.

Tänään aamulla oli sitten sateinen koulutunti. Menin 6 vuotiaalla Alilla. Ali oli jo aika osaava! Mentiin vähän väistöjä ja avoja. Ne sujui hyvin. Ali oli kyllä mukava ratsastaa. Pieni kuumotus oli, kun Alin vuokraaja oli katsomassa tuntia :D


Ehkä vähän lyhyet jalkkarit..





Ja päiväruuan jälkeen olikin vuorossa esteitä! Nyt onneksi sade oli loppunut ja paistoi jo aurinko. Ruualla toivoin Lolaa ratsuksi. Lola on yli 170cm puoliveri tamma. Tultiin sarjaa, kaarevaa linjaa ja pientä radan pätkää. Sarjalle ei kertaakaan löytynyt hyvää askelta.. Lola oli vissiin innoissaan, kun joka esteen jälkeen kävi pukittelemaan ja laukanvaihdoissa kanssa perä lenti :D Minua ainakin nauratti vaan :D Hypättiin jotain 60-80cm esteitä tällä tunnilla. Lolalla oli tosi kiva hypätä, tykästyin heti!






 Aina vaan naurattaa :D
  
Illalla maneesissa ponikilpailuja Taffilla ja Lissellä. Oli kaksi joukkuetta ja sellainen rata. Taffi oli vähän tahmea, Lissessä oli enemmän vauhtia :D Ja sitten nukkumaan kahdentoista jälkeen.


Keskiviikko 24.6.

Keskiviikko oli kouluratsastus päivä. Aamulla koulutunti, Iltapäivällä kankitunti ja illalla vielä ilmainen puomitunti :D 
Aamun koulutunnin menin Felixillä. Felix on 5 vuotias 175cm korkea puoliveriruuna. Felix oli ihan kiva, laukoissa lähti sitten pari kertaa vähän reippahasti ja ihan pienesti pukitteli :D Ja sai ilakoinnistaan Nissenkin mukaan tykittelyyn. Felix oli välillä ihan rennosti, kun välillä myös vähän hakemista. Laukanvaihdotkin onnistuivat ihan jees puomeilla.



 Mitä tuo ulkokäsi tekee?!
Ja laukanvaihto tehtiin näin? Ei luoja....

Kankitunnilla menin Helmerillä. Helmeri on 8 vuotias suokkiruuna. Helmeri oli jo mennyt edellisellä tunnilla niin se oli vähän laiska.. No kenttä oli myös aikamoista löllöä. Raippaakin kun antoi niin ei oikein liikkunut mihinkään.. Jalka oli aika kovalla käytöllä tunnilla. Helmeri meni tosi kivasti! Tykkäsin kyllä.



 Ja ulkokädellähän se hevonen kääntyy? ougaash...

 Ai kauheeta ku toi kangen ketju on liian löysällä, koska kanki on 90 asteen kulmassa :/

Ei näy sisäkäsi (onneksi) kunnolla miten se tuolla taas tekee omiaan..

Illalla oli se ilmainen tunti. Ilmaisen tunnin saa, jos on maksanut etumaksun ennen 31.12. Iltaruualla jaettiin heposet. Minna vain sanoi, että Juuli vois ottaa tuon Raksun ja pistää sitä vähän liikkumaan. Ja sitten mie olin vähän silleen nii kuka se ees on :D Raksu on sellanen pullero eestinheppa. No mikäs siinä, laittamaan heppa valmiiks ja tunnille! Tunti tais olla 20-21 aikaan. Alussa mentiin ihan ilman puomeja. Tultiin ravipuomeja suoralla. Raksupaksu meinasi kaatua yhen kerran puomeilla, kynti jo pari metriä polvillaan. Tehtiin vielä laukanvaihtoja puomeilla. Raksu oli kyllä aika kiva :D 





Torstai 25.6.

Torstaina ratsastukset alkoi estetunnilla. Estetunnilla menin 6 vuotiaalla Nisse ponilla. Oli kiva päästä hyppäämään ponilla pitkästä aikaa! Jumppailtiin innarikavaleteilla, jotka oli ympyrällä. Tultiin alkuverkoissa pari kertaa itsenäisesti innaria. Miila halusi minun kokoavan Nisseä paljon. Miila vielä sanoi, kun olen sen verran taitava, niin vaadin siulta vähän enemmän. Mie olin sillee omg. :D Alkuverkoissa laitoin kannukset jalkaan ja koitin saada ponin hereille nopeasti. Nisse tuntui alkuverkoissa kyllä kivalta. Hypättiin sitten viiden laukan linjaa. Askeleet piti laskea ja sanoa sitten Miilalle montako askelta tuli. Parilla kerralla meillä tuli kuusi laukkaa.. hups.. Tultiin vielä kaarevalla linjalla vesimattoa ja lainetta. Ne meni ihan kivasti. Tultiin vielä vähän tiukempaa kaarretta. Laineelta okserille oli n. neljä laukkaa. Nisse meni kyllä kivasti. Ainiin ja tultiin vielä muuriakin jossain välissä :D Loppuun vielä rataa. Radat meni hyvin. Kertaakaan ei tainnut tunnin aikana tulla huonoa lähestymistä! Hypättiin n. 60.80cm rataa. Lopussa yksi okseri oli melkein 90cm.















 Alkuraveista
 Alkulaukoista
 Alkulaukoista

Estetunnin jälkeen oli mahdollisuus mennä uittamaan. Minä en mennyt, kotona pääsee kuitenkin uittamaan ja muutenkin oli kylmä. Viisi leiriläistä meni uittomaastoon, lopuille pidettiin isuntatunnit tai sai ottaa vaparin. Minä menin istuntatunnille. Minun lisäksi oli kolme muuta samasta ratsastusryhmästä. Menin ekaa kertaa omalla hoitsulla, Valtsulla. Valtsu oli ihan super! En olisi uskonut että se niin hienosti liikkuu, kun vain nähnyt sen estetunneilla menevän. Tunnilla mentiin ilman jalustimia suurin osa ajasta. Tehtiin siirtymisiä ja puolipidätteitä. Ei mitään ihmeellistä. Tunti oli kyllä hyvä, vaikka ei mitään suurta tehtykkään.








Tunnin jälkeen oli sitten vuorossa vikellystä. ''Vikelsin'' Taffilla vähän aikaa vain. Olin jo ennenkin kokeillut, ei ollut niin suura intoa riehua selässä kovin kauaa :D Vähän koitin kaikkea,laukkasin takaperin, tein sakset, menin naistensatulassa jne.

 Sakset hoplaa!

Ja yöllä sitten vielä yömaastoon! Menin yömaastossa Myrällä. Alkumakasta kun snäppiä päivittelin, niin pudotin kännykän.. Vähän oli noloa huutaa; seis, miun kännykkä tippu.. :D Ekalla laukkapätkällä meidän edessä oli yksi hidas yksilö.. Kolme ensimmäistä paineli 10 metrin päässä ja koko loppuletka meni mummovauhtia.. Onneksi saatiin vaihdettua järjestystä, että hidas meni tokavikaksi :D Mutta sitten mentiin 11 ratsukon voimin laukkikselle ja tykitettiin aika kovaa! Annoin vaan Myrän mennä niin kovaa kuin se pääsi, kipinät lenti toisten hevosten kengistä ja Nerolta lensi kenkä siinä vauhdissa. Yömaasto oli todella kiva! Sitten n. yhden aikoihin nukkumaan.

Perjantai 26.6.

Ja viimeinen leiripäivä alkaa..
Aamulla oli maastoesteitä niille ketkä halusivat ja muille oli tavallinen maasto. Minä menin maastoesteille Lisalla. Lisa oli todella kiva maastossa! Alkukäynneissä ja raveissa koitin vähän enemmän ratsastaa ja sitten mentiikin maastossa peräänannossa :D Maastossa hyppääminen oli kivaa, kun oli vähän enemmän esteitä kuin vain kaksi tukkia.. Lisa välillä lähti oikein kunnolla imemään esteille. Kun Jennan kanssa oltiin viimeiset ratsukot ja tultiin kolme tukkia hiukan ylämäkeen ja kun saavuttiin risteykseen, muita ei näkynyt missään :D Huudeltiin siinä vähän ja kierreltiin, mutta sitten loput tuli metsästä. Pikkasen jäätiin jonosta, mutta ei se mitään. Hypättiin sitten kahta vähän suurempaa. Lisa meni hyvin ne, vaikka vähän mietittiin uskaltaako nyt mennä vai ei. Vikalla kerralla tultiin aika reipasta laukkaa viisi estettä putkeen. Oli kyllä mahtavaa! Tuli ihan sellainen olo, pitäisikö aloittaa kenttäratsastus :D


Päivällä oli isojen esteiden vuoro. Pääsin Lolalla tunnille. Tunnin alussa mentiin ihan sellasta pientä verryttely estettä. Tultiin sitten vesimattoa, joka nostettiin lopussan. 90cm. Hypättiin vielä vinoon pystyä, jossa vahdettiin laukka. Tultiin sitten okseria, jota ruvettiin nostamaan. Välillä en nähnyt paikkoja, jolloin tultiin juureen. Vika este oli vain 110cm, isompikin olisi mennyt, mutta aika ei riittänyt. Lola meni tosi hienosti, vaikka perä taas lensi :D 







 This is funny :D




 Selitän vissi, et tälleen mä meen esteellä :D




 Flying horse

Facepalmaan itelleni.. :D
 Jenna paijjaa



Vika hyppy sivulta ja edestäpäin, kumpi parempi?

Alkuillasta oli sitten ilmansatulaa ponikilpailuja. Menin Lisalla. Tunnilla oli raippahippaa ravissa(lol), pujottelu viesti ja maa-meri-laivaa. Raippahipassa ja alkuverkoissa vaan ratsastelin Lisaa niinkuin normaalilla koulutunnilla :D Lisa oli tosi kiva!

 Lisa ei meinannut pysyä housuissansa :D Maa-meri-laiva oli liian kuumottava





Illalla vielä tilattiin pizzaa ja mentiin Jennan kanssa hengaamaan Eino mökkiläisten kanssa. Einolaisten kanssa tuli juteltua kolmeen asti, kahdentoista jälkeen kaksi leiriavustajaa liittyi mukaan ;) Muut olivat karaokessa leirikasteen jälkeen, myö ei oltu. Minä ja kuusi muuta leiriläsitä ei osallistuttu leirikasteeseen. Me muut jouduttiin kellariin kauhean leiriavustajan kanssa ja ei päästy pois kellarista ;'( Minä, Kaisa ja Ilona karattiin sopivassa välissä, kun leiriavustaja poistui. Meidät saatiin kiinni ja kaikki yritettiin päästä pois kellarista. Kukaan ei melkein uskaltanut yrittää kun avustaja kävi kiinni. Mie kerkesin hyvässä välissä juosta karkuun. Avasin oven sitten ulkopuolelta ja päästin muutkin pois sieltä :D Hahaa voitettiin!

Lauantai 27.6.

Aamupalalle Jennan kanssa päästyämme, miulle kerrottiin että saan Lolan kisoihin. Edellinen ruokaryhmä oli sanonut, että haluan mennä Lolalla :D Ja sitten miulle sanottiin, että Lolan pitää olla valmis 40 minuutin päästä. Eikä miulla ollut edes ratsastusvaatteita! :D No kerkesin kumminkin hoitaa Lolan juuri sopivasti.

Verryttelyssä Lola alkoi tuntua vahvalta. Muuten verryttely meni iihan jees, kaikki verrytelyhypyt oikeaan kierrokseen tuli kaukaa. Tulin ainakin neljä kertaa samasta ponnistuspaikasta! Toiseen suuntaan paikat sattui paremmin.
Kisarata oli melkein kaikilla 65-75cm. (suuremman olisin halunnut mennä, mutta ei se mittää)
Ratana oli simppeli 8 esteen rata A.2.0. arvostelulla. Ykkönen, kakkonen, kolmonen; hyvät hypyt, nelonen oli sarja, joka ihan jees, vitoselle hyvä hyppy, kutoselle juureen ja puomi alas. Kuulin kolahduksen ja katsoin kurvissa taakse ja nonnih, puomi tuli.. Seiskalle tulin hiukan reippaammassa laukassa, hyppy tuli juureen. Kasille tuli hyvä hyppy. Lolalla sai hyvin käännettyä ja aika olikin aika hyvä! Ajalla ja ilman virhepisteitä oisin tullut kakkoseksi, hävisin vain sekunnilla Cindalle! Kyllä ne isotkin hevoset on nopeita ;) Lopussa vielä palkintojenjako. 







 iPhoneeeeee


Lol mie kättelen Jennaa XD
Sitten siivoiltiin leirikämppiä ja mentiin lopputilaisuuteen. Siellä annettiin todistukset ja Minna sanoi vielä pari sanaa viikosta. 

Kiitos kaikille aivan mahtavasta leiristä!!! Hevosille, leirikavereille ja tallin henkilökunnalle!
Ensivuonna uudestaan ja muistiksella (toivottavasti) nähdään uudestaan! 

6 kommenttia:

  1. Meetkö viikonloppuna opera gamesiin? :)

    VastaaPoista
  2. Ihan superkiva postaus juuli!!:)♥ oli kyllä paras leiri :*

    VastaaPoista
  3. OLI MAILMAN PARHAIN LEIRI JA OMFG ESTEMAASTO������❤❤❤ PIAN UUSIKSI KAIKKI RAKKAAT -JENNA❤ P.S. REPESIN PARILLE KUVALLE JA MILLOIN VIDEO?

    VastaaPoista
  4. Ja hei laita jotn kuvii louhoksesta ja ruuista ja kaikesta ( miun muistikortilla jotka siirsit siun koneeseen on ainaki kuvii)! jenna again

    VastaaPoista